Predstavljene aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice

Predsednik i zamenik predsednika Privrednog saveta Grada Subotice, Milan Jerinkić i Srđan Samardžić, danas su, u Medija-centru u Gradskoj kući predstavili aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice. Milan Jerinkić je, tim povodom, izjavio da je rešenjem gradonačelnika, po Statutu, formiran Privredni savet Grada Subotice koji čine 15 predstavnika subotičke lokalne samouprave i privrednika iz Subotice i da je uloga i funkcija Saveta da bude savetodavno telo gradonačelnika i Gradske uprave u smislu da daje svoja mišljenja, predloge i inicijative, a sve u cilju unapređenja poslovne klime u gradu i kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

14636_1.jpg

„Formiranjem Saveta i subotička privreda će se putem svojih predstavnika u Savetu, prvi put posle nekoliko decenija biti u prilici da se izjašnjava o svim onim pitanjima koja direktno utiču na poslovanje preduzetnika i preduzeća. Na ovaj način mi smo prvi put ostvarili direktnu komunikaciju između privrede i lokalne samouprave“, istakao je Jerinkić.

Naveo je da je Privredni savet Grada Subotice, na čijem će čelu će, kako je rekao, uvek biti predstavnik privrede, a zamenik predsednika predstavnik lokalne samouprave, nakon konstitutivne i tri redovne sednice usvojio plan i program rada koji je obuhvaćen u sedam tačaka.

„U ovom trenutku smatramo da je najvažnije osnivanje Subotičkog univerziteta, što je subotička lokalna samouprava sebi zacrtala još 2013. godine, u Strategiji lokalnog održivog razvoja. Osnivanje Subotičkog univerziteta znači više ljudi u našem gradu, veće tržište, više posla, više prihoda, veći budžet, viši standard, nove tehnologije i više mogućnosti za sve. Smatramo, takođe, da su prioriteti i razvoj turizma i turističke ponude na Paliću, pretvaranje nekadašnje kasarne ‘Petar Drapšin’ (Druga kasarna) u industrijsku zonu za domaće privrednike i preduzetnike, ekološko rešenje prostora bivše HI ‘Zorka’, organizovanje ‘Privrednih dana dijaspore’ u periodu božićnih i novogodišnjih praznika, rešavanje pitanja gradske imovine i privredno brendiranje Subotice. Plan i program rada Privrednog saveta u narednoj fazi iziskuje da se utvrde prioriteti i rokovi, a oko svake ove teme biće formirane radne grupe koje će raditi na njihovoj realizaciji”, naglasio je Milan Jerinkić.

14636_2.jpg

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*