Predstavnik Telekoma svedočio na suđenju Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene

Suđenje  Zoranu  Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem predstavnika Telekoma Slobodana Marovića.

On je govorio o mogućnostima detektovanja gašenja telefona, ali nije precizno odgovorio da li je Marjanović palio i gasio svoj mobilni telefon u vreme ubistva, kako to tvrdi veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević koji je predstavniku Telekoma postavljao niz stručnih pitanja, prenosi Tanjug.

Advokati Marjanovića su negodovali i prigovarali pitanjima veštaka, ocenivši da se on ponaša kao „Šerlok Holms”.

U svom nalazu veštak je naveo da je Marjanović u vreme ubistva Jelene isključio telefon na 26 minuta, a iste tvrdnje ponovio je i pred sudom, zbog čega su reagovali Marjanovićevi branioci najpre tražeći njegovo izuzeće zbog pristrasnosti, a potom i saslušanje predstavnika Telekoma.

Oni tvrde da su pribavili izveštaj tog operatera koji je suprotan navodima veštaka, i u kom se navodi da bi isključivanje telefona moralo da bude registrovano, što nije slučaj.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*