Predstavništvo PKS u Izraelu počelo sa radom

BEOGRAD –

Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) počelo je sa radom ovog meseca u Izraelu kao sedmo predstavništvo PKS u svetu.

To je još jedan u nizu koraka u osnaživanju prisustva srpske privrede na globalno važnim tržištima, navodi se u saopštenju PKS.

„Glavni zadatak Predstavništva će biti da ojača veze između privrede, trgovine i nauke Srbije i Izraela, tehnološki visoko razvijene zemlje, kao i da podstakne rad zajedničkih odbora u nastojanju sticanja uslova za sporazum o slobodnoj trgovini“, ističe se u saopštenju.

pks privredna komora srbije

Izvor: RTV

Kako se navodi, interesovanje za saradnju dve privrede se ogleda u gotovo svim privrednim granama, sa naglaskom na IKT sektor, start-ap konsalting, zdravstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju. Namenska industrija, sajber, IKT usluge, tretman otpadnih voda i turizam, takođe su visoko kotirani za partnerstvo.

„Podsticanje izraelskih investicija, u sektoru nekretnina, obnovljive energije, rukovođenju vodnih resursa, životne sredine, infrastrukture, transporta, uz povećanje izvoza iz naše zemlje u Izrael nesumnjivo će biti glavni zadaci Predstavništva“, rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva i donedavno direktor nabavke izraelske Gaon grupe.

Predstavništvo se nalazi u kompleksu Margalit start-ap siti (JVP) u Jerusalimu.

Svečano otvaranje Predstavništva, koje je najavljeno pre godinu dana na potpisivanju Vašingtonskog sporazuma, planirano je za novembar u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža. Ove godine dve zemlje obeležavaju i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*