Preko noći sa 15 hektara požnjeli i ukrali suncokret

Sedmoro meštana sela Lokve kod Alibunara doživeli su krađu na svojim njivama. Neko im je požnjeo ukupno 15 hektara suncokreta.

Meštani sela Lokve neprijatno su se iznenadili kad su obišli svoje njive i videli da im je neko požnjeo suncokret. Nikome nije otišla cela parcela, nego je vršeno na više mesta u delovima, verovatno preko noći i dalje od puta, da ne bude odmah primećeno, javlja RTS.

„Ali nije vršen kako treba, ostalo po kraju, vidi se da je kraden. Meni je ovršen jedan hektar“, kaže Petar Mijuca, poljoprivrednik

Meštani tvrde da je u svim njivama isti trag nekog velikog kombajna i da je sigurno bilo više ljudi, koji su požnjeveno odvozili traktorima.

Trag bi mogao biti i u nekom silosu, jer suncokret ne može da stoji, mora se u roku od par dana odneti otkupljivaču. Poljoprivrednici su se nadali da će ih zaštititi poljočuvari.

„Poljočuvari su zaduženi za državna zemljišta u službi su Opštine Alibunar i nemaju ništa sa privatnim parcelama“. kaže Darian Tapalaga, predsednik MZ Lokve.

Samo je jedan od oštećenih poljoprivrednika bio osiguran, ali od elementarnih nepogoda, nisu sigurni ni da li postoji osiguranje od krađa.

Sve je prijavljeno policiji, inspektori su obišli teren i radi se na rešavanju ovog slučaja.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*