Preskočena i Koreja

Izabranici Nikole Grbića u drugom kolu turnira 12. grupe Lige nacija lako savladali najslabiju selekciju – 3:0 u setovima

Preskočena je i Koreja. Odbojkaši su u drugom kolu turnira 12. grupe Lige nacija u Eks de Provansi rutinski savladali najslabiju selekciju sa 3:0 (25:16, 25:23, 25:19). „Orlove“ sutra (18.00) očekuje šlager sa domaćinom, Francuskom. Srbija je trenutno na zajedničkoj tabeli četvrta sa šest pobeda i dva poraza.]]

Selektor Nikola Grbić je večeras ostvario sve što je planirao. Odmorio je igrače, koji su dosada podneli najveći teret, i razigrao one koji su ili odmarali ili dugo sedeli na klupi.

Zato je novoj postavi trebalo vremena da se uigra na terenu. To su na startu meča iskoristili Korejci i poveli sa 12:9. Međutim, kada je proradio srpski blok i napad dlanom o dlan bilo je 19:14 za naše. Da je svako opuštanje opasno uverili su se naši u drugom setu, kada su kod 13:8 dopustili Korejcima da se razigraju i čak preokrenu na 22:21. U trećem setu su Srbi igrali onoliko dobro koliko je bilo potrebno da što pre završe meč.

– Zbog napornog takmičenja selektor Grbić mora često da menja postave. Najvažnije je da Srbija u svakom trenutku ima grupu momaka koji u svakom trenutku mogu da odigraju dobro. Još nismo na dovoljno visokom nivou, ali bićemo pravi kada je najvažnije – istakao je Aleksandar Atanasijević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*