Preuzimanje penzionerskih kartica u Novom Sadu počinje danas

Novosadski penzioneri od danas mogu da podignu svoje penzionerske kartice.

Kartice se preuzimaju u filijali PIO na Žitnom trgu 3, svakog radnog dana od osam do 15 časova.

Ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D; utorkom od Đ do K; sredom od L do N; četvrtkom od Nj do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q.

U slučaju da je neko od korisnika iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to će moći da učini naknadno, u danima određenim prema početnom slovu prezimena, piše 021.rs

Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument, odnosno lična karta ili pasoš da bi preuzeli karticu.

Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.

Penzioneri sa prebivalištem u opštinama Sremski Karlovci, Bački Petrovac, Titel, Žabalj, Bački Jarak i Temerin mogu preuzeti svoje penzionerske kartice u filijalama PIO u tim opštinama, u režimu rada ovih ispostava.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*