Prevrnuo se čamac sa migrantima, vraćeni u Srbiju

Neuspešni pokušaj migranata da preko Drine pređu u Bosnu i Hercegovinu. Umalo se nisu utopili u reci. Reč je o ilegalcima koji mahom stižu u Mali Zvornik.

                                                                                                                                                                                                                         foto/infobirac.net

 

Niko od migranata, koji su danas pokušali da preko Drine iz Srbije pređu u BiH, i pritom se, prilikom prevrtanja čamca, umalo nisu utopili u reci, nije ni iz jednog od prihvatnih centara u Srbiji.

Prema našim saznanjima, iz institucija naše zemlje, reč je isključivo o ilegalcima koji raznim rutama, najčešće iz pravca Beograda, stižu u Loznicu, Mali Zvornik i okolna mesta na granici sa BiH.

Sinoć ih je, kako saznajemo, kod jedne od benzinskih pumpi na ulasku u Loznicu bilo osamdesetak. Oni, obično, stižu autobusom u Loznicu i okolinu i onda nastavljaju dalje put ka Drini, pokušavajući da pređu na levu obalu.

– Grupa koja je vraćena iz BiH u Srbiju, po svoj prilici, krenula je iz sela Brasine, kod Malog Zvornika, na drugu obalu, gde su se suočili sa rizikom u čamcima u reci koja je izuzetno brza i rizična i za najbolje plivače – kažu naši upućeni sagovornici.

Sigurno je, preciziraju naši sagovornici, da niko od njih nije iz prihvatnog centra u Banji Koviljači, ali i iz nekih drugih takvih centara u zemlji u kojima migranti legalno borave.

izvor: novosti.rs/ V. M.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*