Prezentacija programa podrške preduzetnicima

Privrednici iz kulske opštine, imali su danas priliku da iz prve ruke dobiju informacije o subvencijama i podsticajima koje nude Razvojna Agencija Vojvodine-ispred koje je govorila Olivera Kovačević, direktorka centra za promocije; Privredna komora Srbije-Slobodanka Džinović- Kojić, Šef kancelarije za preduzetništvo i Nacionalna služba za zapošljavanje, ispred koje je prisustvovao Ivan Marić.

Prezentacija je održana u prostorijama SO Kula, a nakon predavanja, svi prisutni su bili u mogućnosti da postave pitanja gostima i dođu do neophodnih informacija. Za najvažniju stavku označen je protok informacija. Preduzetnicima je savetovano da češće i pažljivije prate sve konkurse, pozive i podsticaje na sajtovima agencija, fondova i službi, ali i da više govore o svim problemima na koje nailaze, kako bi se na najbolji mogući način moglo pronaći rešenje za prevazilaženje svih potencijalnih prepreka u razvoju njihovog preduzetništva. Predloženi su i češći tematski sastanci, koji bi omogućili direktniji pristup rešavanju nekog problema i dobijanje konkretnih podataka za precizno definisanu temu, navodi se na zvaničnoj internet stranici Opštine Kula.

Takođe, najavljeni su posebni programi za žensko i omladinsko preduzetništvo, koje će biti aktuelno od naredne godine.

Pored Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Opštine Kula, prezentaciju su organizovali Regionalna privredna komora Zapadnobačkog okruga i Opšte udruženje preduzetnika Kula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*