Prijavljeno vršnjačko, seksualno i fizičko zlostavljanje u Specijalnoj školi sa domom „Bubanj“ u Nišu

Foto: Screenshot (RTS)

Dejan Nikolić, otac maloletnog dečaka, učenika Specijalne škole sa domom Bubanj u Nišu, prijavio je da je njegovog sina fizički i seksualno zlostavljao učenik, takođe štićenik doma. Dok je iz škole saopšteno da je pojačan nadzor, Nikolić je rekao je za RTS da sumnja da su vaspitači doma pokušavali da zataškaju slučaj.

Ispituju se navodi o zlostavljanju koje je prijavio samohrani otac Dejan Nikolić iz sela u okolini Merošine.

On nam je ispričao da je njegov sin bio vidno uznemiren i da se žalio na bolove u stomaku još 16. novembra, kada ga je i vodio kod lekara.

Njegov sin je kaže govorio da ga uznemirava drugi učenik, u početku ne pominjući bilo kakvo zlostavljanje. Kaže da je prijavio školi i da je navodno taj učenik ukoren. Ipak, konačno ovog ponedeljka kada mu je sin ispričao šta se desilo tada je slučaj prijavio policiji.

Škola se oglasila samo saopštenjem u kome se navodi da su preduzete mere predviđene zakonom, takođe i da su preduzete mere pojačanog nadzora, obavešteni roditelji, obavljeni razgovori sa učenicima. Škola će navodi se intenzivirati saradnju sa roditeljima.

Inače, specijalna škola od pre nekoliko dana ima novu direktorku. U školskoj upravi Nišavskog okruga nam je rečeno da je prethodnom direktoru Goranu Maloviću istekao mandat i da je po rešenju Ministartsva prosveta postavljena Marina Perić.

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*