Prijem za rukometne reprezentacije Republike Srpske i Srbije

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za muške i ženske rukometne reprezentacije Republike Srpske i Srbije koje će u Bijeljini odigrati dvije utakmice, istakavši da će njihovo predstavljanje domaćoj publici uticati na popularizaciju ovog sporta kako među Bijeljincima, tako i u cijeloj Republici.

– Zahvaljujući predsjedniku Rukometnog saveza Republike Srpske i Rukometnom klubu Bijeljina, danas možemo da uživamo u vrhunskom sportu. Jutros smo u Sportskoj sali u Račanskoj ulici otvorili rukometni turnir za osnovce, a bijeljinska publika moći će da uživa i u vrhunskoj igri kadetskih muških i ženskih reprezentacija Republike Srpske i Srbije. U znak zahvalnosti, čelnicima rukometnih saveza smo uručili značke Grada Bijeljina i pokazali im da smo spremni za svaki vid podrške – naveo je Mićić.

On je istakao da je današnji sportski događaj potvrdio da je Grad Bijeljina zaslužio titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu.

– Godinama ulažemo u sport, a procentualno gledano, najviše u cijeloj BiH izdvajamo iz budžeta za ovu oblast. Imamo i najveći broj premijerligaša u Republici Srpskoj i cilj nam je da stvorimo najbolje moguće uslove za mlade sportiste. Rukometni klub Bijeljina zaslužuje našu podršku jer je sve ove godine pokazao da je ozbiljan klub koji postiže sjajne rezultate – naglasio je gradonačelnik Bijeljine.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umićević rekao je da je iznenađen brojem sportskih klubova koji su osnovani u Bijeljini i čestitao Gradu titulu Evropskoh grada sporta za 2020. godinu.

– Nismo se pokajali što smo ove utakmice organizovali u Bijeljini, sve je na vrhunskom nivou. Cilj Rukometnog saveza Republike Srpske je da naredne godine ima i seniorsku reprezentaciju, a danas smo sa kolegama iz Srbije razgovarali o ubrzanju procesa dobijanja pasoša za naše igrače koji žele da igraju kod njih. Mnogo mladih rukometaša je otišlo iz Republike Srpske u Crnu Goru, Austriju ili Mađarsku jer su dugo čekali na pasoš Srbije i to moramo promijeniti – dodao je Umićević.

 Generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine Slobodan Višekruna kaže da je saradnja ovog saveza sa kolegama iz Republike Srpske izvanredna i da tri ekipe iz Srpske igraju u ligama Vojvodine.

– Ekipe „Bijeljine“, „Brčkog“ i „Drine“ igraju kod nas lige mlađih kategorija i mogu da kažem da su deca sa ovog prostora veoma talentovana. Pre nekoliko godina bio sam u delegaciji Rukometnog saveza Srbije, kada smo potpisali ugovor o specijalnim paralelnim vezama i taj potencijal moramo da iskoristimo na obostrano zadovoljstvo – naveo je Višekruna.

Utakmice rukometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije biće odigrane u Sportskoj sali u Račanskoj ulici sa početkom u 16.00 i 18.00 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*