Primena i kontrola kovid propusnica od 22 časa u ugostiteljskim objektima u zatvorenom

NOVI SAD –

Od početka pandemije u Srbiji su testirane 6.120.952 osobe, broj pozitivnih slučajeva je 1.085.728, od posledica kovida preminulo je 9.388 pacijenata. Procenat smrtnosti je 0,86.

U KAFIĆE I RESTORANE POSLE 22 SATA SAMO UZ KOVID PROPUSNICU! U ugostiteljske objeke u zatvorenom prostoru samo uz SERTIFIKAT

Foto: EPA/Robert Ghement

U Srbiji je, prema posldnjem presekuregistrovano 7.696 novih slučajeva koronavirusa, testiran je 25.161 uzorak, a preminulo je 57 osoba.

Hospitalizovano je 6.733 kovid pacijenata od kojih se 278 nalazi na respiratoru.

Od 22 časa, u ugostiteljske objekte moći će da se uđe samo uz kovid propusnicu, pi-si-ar ili antigentski test. Kontorola propusnica počinje od danas, a novčano kažnjavanje od ponedeljka.

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji, Marijan Ivanuša, kaže da je delta soj koronavirusa toliko zarazan da se od njega niko ne može sakriti. Smatra da vakcinacija može da preokrene tok pandemije u Srbiji.

Vakcine „sputnjik ve“ proizvedene na Institutu „Torlak“ u Beogradu dobile su dozvoluza upotrebu od nacionalnog regulatora Agencije za lekove i medicinska sredstva.

U srednjim školama na teritoriji Beograda, Vrnjačke Banje, Niša i Šapca od ponedeljka, 25. oktobra, primenjivaće se model kombinovane nastave, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ponovo je apelovao na sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite i da se vakcinišu protiv korone.

Obradović: Srbija ne postaje policijska država, život u „novoj normalnosti“

Oko 2.400 inspektora svih 46 inspekcija u Srbiji kontrolisaće da li se poštuje odluka da svi gosti ugostiteljskih objekata moraju imati kovid propusnicu posle 22 časa, kaže za RTS ministarka Marija Obradović, predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor. Dodaje da u nadzor neće ići inspektori koji nisu vakcinisani.

Ministarka poručuje da Srbija ne postaje policijska država, već da je ovo samo korak dalje do bolje organizacije života u „novoj normalnosti“.

 

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*