Priština proteruje dvojicu službenika ruske Kancelarije za vezu

Privremene institucije u Prištini proglasile su nepoželjnim dva zvaničnika ruske Kancelarije za vezu na Kosovu i Metohiji, zbog navodno „štetne aktivnosti po bezbednost i poredak“.

Odluku o proglašenju „personama non grata“ donelo je ministarstvo spoljnih poslova, a na zahtev predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, saopštila je ona na svojoj Fejsbuk stranici.

Priština proteruje dvojicu službenika ruske Kancelarije za vezu

Osmanijeva je navela da je njihova aktivnost „narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova“.

„Ove nedelje zatražila sam od potpredsednice vlade, takođe, ministarke spoljnih poslova i dijaspore Donike Gervala Švarc da proglasi ‘personom non grata’ dva službenika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu zbog njihove štetne aktivnosti, a koja je oštetila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova“, navela je Osmani u saopštenju.

Navela je da su privremene institucije u Prištini „posvećene borbi protiv zloćudnog uticaja Ruske Federacije i njenih satelita u regionu, koji imaju za cilj da podriju lokalna i dostignuća SAD, NATO-a i EU“.

„Iz tog razloga, nastavićemo da blisko sarađujemo sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bismo sprečili pokušaj da Kosovo i naš region postanu plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije“, navela je Osmanijeva.

Ne navodi se o kojim osobama je reč, niti je objavljen njihov identitet.

 

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*