Priznanje Atanasković za unapređenje privrednog ambijenta u Brusu

Ministarki privrede u Vladi Republike Srbije Anđelki Atanasković sinoć je uručeno priznanje Zlatni grb Brusa, koji se dodeljuje povodom 19. avgusta – Dana te opštine.

Atanasković je tom prilikom istakla da je ovo priznanje znak da je za ovih osam meseci doprinela razvoju lokalnih samoupravadomaćih privrednika i privredu celini.

Ona je, navodeći da je resorno ministarstvo podržalo Brus kroz infrastrukturne projekte, istakla da će resor kojim rukovodi i dalje pomagati tu lokalnu samoupravu.

Atanasković je podsetila na to i da je u fokusu resornog ministarstva još snažnija podrška domaćim privrednicima i da se čini sve da mala i srednja preduzeća još više napreduju.

Za osam meseci obišla sam više od 30 lokalnih samouprava i 60 firmi. Privrednici su me upoznali sa izazovima sa kojima se susreću i mogućnostima, a cilj razgovora je da još više unapredimo privredni ambijent u Srbiji, objasnila je ministarka.

Prema njenim rečima, zahvaljujući nabavci vakcina srpska privreda je sačuvana i pored pandemije koronavirusa, koja je pogodila čitav svet.

Srbija je danas, kako je navela, politički i ekonomski stabilna zemlja, jedna od najpoželjnijih investicionih destinacija koju su strani investitori prepoznali kao dobro mesto za ulaganje.

Radimo sve da zadržimo mlade ljude da ostanu da žive i rade u Srbiji, počev od unapređenjinfrastrukture, privlačenja novih investicija, do otvaranja noviradnimesta, zaključila je ministarka.

Priznanje Atanasković za unapređenje privrednog ambijenta u Brusu

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*