Problem sa krovom u zrenjaninskom pozorištu „Toša Jovanović“ obustavio igranje predstava

ZRENJANIN –

Početkom ove godine, prilikom velikog nevremena koje je zahvatilo Zrenjanin, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ uočeno je prokišnjavanje, odnosno oštećenje krova iznad dela velike sale. O tome je odmah obaveštena Gradska uprava, koja je pravovremeno poslala građevinske stručnjake koji su procenili vrednost oštećenja krova, navode u ovoj ustanovi kulture, dodajući da je potom informisano i Ministarstvo kulture i informisanja, koje je obezbedilo deo potrebnih novčanih sredstava za sanaciju krova.

U međuvremenu je, prilikom obilnih padavina, otpao deo maltera sa plafona u glumačkom salonu. Iz tih razloga sve dalje aktivnosti u zrenjaninskom Pozorištu su obustavljene, a pozvana je i Građevinska inspekcija da utvrdi trenutno stanje u tom delu Pozorišta. Ubrzo posle toga, Građevinska inspekcija donela je Rešenje o obustavljanju aktivnosti u tom delu zgrade Pozorišta.

pozoriste, zrenjanin

RTV

Prema rečima Saše Santovca, zamenika gradonačelnika, Grad je krajem prošle godine konkurisao kod Ministarstva za kulturu i informisanje za sredstva za rekonstrukciju dela krovne konstrukcije, a na osnovu ugovora koji je potpisan ministarstvo je obezbedilo četiri miliona dinara, a ostatak treba da izdvoji grad.

„Raspisana je javna nabavka, 3. novembra očekujemo izbor izvođača radova, koji ima za cilj da izvrši deo zamene crepa na krovnoj konstrukciji, da uradi rekonstrukciju kompletne drvene konstrukcije, oluke. Da se uradi deo prostora u kojem je došlo do problema sa kišom, a to su uglavnom prostorije koje su pomoćne ili takozvane radionice“, izjavio je Santovac.

Kako je saopštio Ivan Francuski direktor zrenjaninskog Pozorišta, nastaviće se rad na maloj sceni, rad na novim predstavama i igranje lutkarskih i dramskih predstava na gostovanjima u drugim pozorištima, do završetka radova na krovu Pozorišta.

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*