Produžen konkurs za najbolje studentske radove o evrointegracijama

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je produžilo rok za prijem radova na Nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji do 1. novembra.

Produžen konkurs za najbolje studentske radove o evrointegracijama

Autor: mei.gov.rs

U saopštenju se navodi da je rok produžen, imajući u vidu otežanu zdravstvenu situaciju na teritoriji Srbije i poteškoće koje je epidemija koronavirusa izazvala u pripremi i dostavljanju studentskih radova.

Cilj ovog nagradnog konkursa, koji je Ministarstvo za evropske integracije raspisalo 18. avgusta ove godine, jeste da neposredno uključi mlade akademske građane u otvorenu, argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u EU.

Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od pet pitanja:

  1. Kako postići viziju zajedničke budućnosti Srbije i Evropske unije u okviru mogućeg učešća Srbije u radu Konferencije o budućnosti Evrope?
  2. Koje su pouke pandemije za postizanje otpornosti na moguće slične krize u budućnosti i održivosti društava i ekonomije Evropske unije?
  3. Može li se sprovođenjem Zelene agende za Zapadni Balkan ubrzati oporavak od socio-ekonomskih posledica pandemije, kao i zelena i digitalna transformacija u Republici Srbiji?
  4. Da li je novim načinom vođenja procesa pristupanja, tj. primenom nove metodologije, oživljena politika proširenja Evropske unije?
  5. Zašto je očuvanje evropskih vrednosti ključno za opstanak Evropske unije, a njihovo jačanje važno za povećanje dobrobiti svih građana na Zapadnom Balkanu?

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 85.000, 55.000 i 35.000 dinara.

Pored tri najbolje rangirana, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume.

Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Srbiji.

Sve informacije o konkursu mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva za evropske integracije (www.mei.gov.rs), a za dodatne informacije treba se obratiti na imejl adresu: office@mei.gov.rs.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*