Profesorka koja je bolovala od korone preminula tokom onlajn nastave

Paola De Simon, 46-godišnja profesorka iz Buenos Ajresa, držala je virtuelno predavanje svojim studentima iz svoje kuće, jer je bolovala od Covida-19. Agencije i mediji prenose da je usred časa kolabirala i da je umrla pre nego što je pomoć stigla do nje.

 

Profesorka koja je bolovala od korone preminula tokom onlajn nastave

Foto: Twitter
Prvi koji je uspeo da stigne do nje bio je njen suprug, inače lekar, ali je Paola De Simon već bila mrtva, prenosi „Njujork post“ citat iz lokalnog „Diari Mes“. Univerzitetska profesorka, koja je predavala istoriju 20. veka, u trenucima pre kolapsa bila je usred predavanja studentima preko kamere iz svog stana.
U jednom trenutku požalila se da ima problema s disanjem, na šta su njeni studenti zatražili da im brzo da adresu kako bi mogli da jave hitnim medicinskim službama.
Ne mogu„, jedva je izustila i potom se srušila, navode mediji.
Da ima problema sa zdravljem, De Simone nije skrivala.
Vrlo je teško. Ovde sam (kod kuće s virusom) duže od četiri nedelje, a simptomi nikako ne prolaze… Moj suprug je već iscrpljen od toliko posla„, prenose mediji njenu objavu na Tviteru.
Ana Brecia, njena 23-godišnja studentkinja, opisala je De Simonine poslednje trenutke:
Počela je rekavši da ima upalu pluća. Primetili smo da joj je lošije nego na ranijim predavanjima. U jednom trenutku više nije bila u stanju da menja slajdove, nije mogla da govori i počela je da gubi ravnotežu.
„Vašington post“ navodi izjave ljudi koji su je poznavali i svedočili da je bila veoma posvećena profesorka, što su studenti cenili i voleli je.
U Argentini je, prema podacima Univerziteta Džon Hopkins, do sada registrovano više od 450.000 obolelih od Covida-19, a umrlo je više od 9.000 ljudi.
Autor: N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*