„Projekat 22“ počinje 11. juna

NOVI SAD –

Svojevrsna uvertira u to kako će izgledati 2022. godina u gradu kulture, biće novi Projekat 22, koji zajedno predstavljaju fondacija “Novi Sad – evropska prestonica kulture” i festival Neo – neklasični festival klasične muzike.

Novi Sad se priprema za godinu koja će biti nosilac jedne od najprestižnijih titula, titule Evropske prestonice kulture.

projekat, 22, compressed, 1536x1007

Izvor: EPK NS 2022

„Projekat 22 će se održati od 11. juna do 3. jula, će se u 22 dana simbolično predstaviti koncept programa evropske prestonice kulture za 2022 godinu“ relkla je  Gala Gajin za RNS Neveni Jaćimović.

Projekat pruža interesantan spoj muzičkih žanrova i stilova.

U programu će učestvovati poznati umetnik, muzičar i tekstopisac Rambo Amadeus sa orkestrom Kamerata Novi Sad i izvesti eko-operu Pasija pusteli.

Takođe će učestvovati kvartet Šimuna Matešića iz Zagreba koji će izvoditi Mocartova dela u novom ruhu, filharmonija mladih škole Isidor Bajić pod dirigentskom palicom Tamare Adamov Petijević i violončelistkinja Irena Josifovski, Kamerata Novi Sad, Novosadski duvački kvintet, kragujevački akademski orkestar Akordeonis, ansambl Metamorfozis,ansambl flauta Akademije umetnosti Novi Sad i mnogi drugi.

Pozivaju se slušaoci RNS da odu na sajt novisad2022.rs gde se nalaze i sve satnice.

Ulaz je slobodan.

Koncerti će s eodržavati u Galeriji Matice Srpske, Sinagogi, Katolićkoj porti, Petrovaradinskoj tvrđavi, Sremskim Karlovcima.

Nekoliko mladih talenata iz više zemalja (Austrija, Nemačka, Uzbekistan, Japan, Mađarska, Hvatska) nam dolazi.

Projekat 22 započinje Novosadski duvački kvintet 11. Juna u 20 sati u Kulturnoj stanici Rumenka.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*