Proširena istraga u slučaju Vidovdanske

Od četvorice osumnjičenih juče je saslušan samo D. R. i posle njegovog iskaza i pribavljanja dokumentacije policija će proveriti još jednu osobu, piše Politika.

Istraga u slučaju urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj 2A na Vračaru biće proširena na još dve osobe, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Od četvorice osumnjičenih juče je saslušan samo D. R. Nakon njegovog iskaza i pribavljanja dokumentacije policija će proveriti još jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju teškog dela protiv opšte bezbednosti.

Investitor radova B. S. i izvođač M. R. juče nisu dali iskaze pred tužiocem zato što njihovi branioci nisu bili prisutni, dok G. M. nije ni angažovao branioca. Advokati su svoje odsustvo pravdali unapred zakazanim obavezama i godišnjim odmorima. Naredno saslušanje zakazano je za 2. septembar.

Visoko prizemlje objekta u Vidovdanskoj 2A urušilo se 16. jula, prilikom radova na susednoj parceli u Vidovdanskoj 4. Iz tužilaštva su tada saopštili da je nakon pregleda dokumentacije i saslušanja utvrđeno da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno suprotno propisima i projektu koji je odobren. Usled toga je, najverovatnije, došlo do pucanja šipova i obrušavanja. Deo zdanja iz 1939. godine u Vidovdanskoj 2A ponovo se urušio nakon pet dana. Agoniju stanara ispratilo je pitanje javnosti ko je pravi investitor na gradilištu u Vidovdanskoj 4, kao i ko su izvođači radova. Kao investitor radova na gradilišnoj tabli bili su navedeni „Mišić Milica i drugi”, dok je kao odgovorni izvođač radova naveden Milovan Radojević sa firmom „Ropeber studio”.

On je za naš list rekao da je pre nego što se urušio deo zdanja usmeno raskinuo ugovor sa investitorom, odnosno firmom „Femili invest plus”. Da se deo zgrade nije urušio, objasnio je tada Radojević, bila bi postavljena nova gradilišna tabla na kojoj ne bi bilo navedeno njegovo ime.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*