Prosvetari đake u školi zamenili pilićima da zarade

Pilići su zamenili učenike u jednoj kenijskoj školi jer se prosvetni radnici bore da zarade novac u situaciji kada je nastava prekinuta do januara 2021.

Prosvetari đake u školi zamenili pilićima da zarade

Privatne škole u ​​istočnoafričkoj državi kažu da su posebno pogođene. Više od 300.000 zaposlenih uglavnom je na neplaćenom odsustvu dok nema nastave, rekao je Peter Ndoro, izvršni direktor Kenijskog udruženja privatnih škola.
Vlasnica jedne privatne škole Beatris Majna koja je učionice pretvorila u živinsku farmu rekla je da je situacija za prosvetne radnike katastrofalna.
Njenu školu pohađa više od 300 dece i ima 20 redovnih nastavnika, ali svi su poslati kući. Kako se ekonomija raspada, Majna u praznim učionicama okuplja sasvim drugo jato.
Na tablama su sada njene beleške o uzgoju pilića. Ona kaže da nije sama i da su se i druge njene kolege posvetile drugim poslovima kako bi mogli da prežive.
Nadam se da i moji učitelji nešto rade, jer život mora da se nastavi„, rekla je.
Škole u ​​Keniji zatvorene su od marta. Javne škole su u nešto boljem stanju jer vlada isplaćuje neke plate nastavnicima i zaposlenima, rekao je Ndoro. On je zabrinut za psihičko stanje svojih kolega.
Ovo je zaista uticalo na naše nastavnike i ne znamo da li će imati snage da se vrate„, rekao je.
Autor: Beta
Foto: Screenshot

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*