Protest Sindikata radnika EPS-a

BEOGRAD –

Članovi Sindikata radnika EPS-a okupili su se jutros ispred sedišta tog preduzeća u Balkanskoj ulici u Beogradu da bi, kako su rekli, iskazali svoje nezadovoljstvo stanjem u EPS-u i položajem radnika.

Predsednik tog sindikata Milan Đorđević rekao je da su njihovi najvažniji zahtevi da se radnicima EPS-a isporuči ugalj za ogrev domaćinstava i da im se vrate zarade koje su, kako tvrdi, bez osnova smanjivane.

elektroprivreda, srbije, eps

Izvor: Ilustracija

Đorđević je rekao novinarima da rudari RB Kolubara kopaju ugalj na osnovu kojeg se dobija više od 54 odsto električne energije u našoj zemlji i da oni sada nemaju ugalj za ogrev svojih domaćinstava i porodica, iako većina njih živi u privatnim kućama i greje se na čvrsto gorivo.

Tvrdi i da umanjenje zarade radnicima EPS-a nije u skladu sa Kolektivnim ugovorom koji su potpisali sa Vladom Srbije.

Treći zahtev Sindikata radnika EPS-a odnosi se na, kako su rekli, nezadovoljstvo zbog odnosa poslovodstva i v.d. generalnog direktora EPS-a Milorada Grčića prema radnicima u EPS-u.

Đorđević tvrdi da unutrašnja kontrola EPS-a snima, prisluškuje i prati zaposlene i degradira ili otpušta nepodobne.

Takođe, Đorđević je zatražio da nadležni organi reaguju i utvrde šta se tamo događa.

Kako je rekao, ako ne dođe do dogovora sa poslovodstvom, radnici tog sindikata nastaviće proteste u svim ograncima EPS-a. Đorđević nije isključio ni mogućnost generalnog štrajka.

Tokom protesta, koji je počeo jutros u devet sati, saobraćaj u Balkanskoj ulici je bio blokiran.

Ranković: Radnici Kolubare ne učestvuju u protestu

Sindikalna organizacija EPS Kolubara saopštila je danas da ne učestvuje u protestu koji je jutros organizovao Sindikat radnika EPS-a ispred sedišta EPS – a u Balkanskoj ulici u Beogradu.

„Radnici Kolubare ne učestvuju u ovome. Ovo nije rudarski protest, ovo je skup familije, prijatelja i penzionera. Rudari Kolubare su na zboru u Kaleniću rekli šta su imali“, naveo je predsednik sindikata EPS Kolubara Miodrag Ranković.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*