Pruga Subotica – Horgoš do leta, kasne radovi na deonici do Segedina

SUBOTICA –

Rekonstrukcija pruge između Subotice i Segedina na srpskoj strani deonice odvija se brže od planiranog i za očekivati je da deonica od Subotice do Horgoša bude završena do leta. Sa druge strane granice, radovi idu sporijom dinamikom.

„Moje očekivanje je da negde na leto bude spremna pruga za korišćenje na relaciji Horgoš – Subotica“- rekao je zamenik gradonačelnika Subotice Imre Kern.

pruga, subotica, , segedin

Izvor: RTV

Obnova pruga ubrzaće saobraćajnu komunikaciju privrede i građana dve zemlje i koristiće se kao alternativna saobraćajnica tokom rekonstrukcije pruge Beograd – Budimpešta.

„Pored bržeg protoka roba, usluga i ljudi, dolazi do povezivanja logističkih centara iz Mađarske i iz severnog dela Srbije. Pored samog povezivanja petog grada u Srbiji i trećeg grada u Mađarskoj, to su Luka Baja, Luka Segedin na Tisi, sa logističkim centrima, pa dalje do Beograda na teritoriji Srbije“- istakao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Dok se otvaranje dela pruge u Srbiji očekuje do leta, sa mađarske strane granice, prema informacijama sa terena, na deonici dugoj petnaest kilometara radovi su stigli do skidanja starih pragova i šina.

A, dok se ne završi rekonstrukcija pruge između Subotice i Segedina, dve države moraju da pronađu još jedno rešenje, a to je ubrzanje granične, odnosno pasoške kontrole.

 

IZVOR.RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*