Pucnjava u Čikagu za Noć veštica, teško povređena devojčica

Tanjug (John J. Kim/Chicago Tribune via AP)
ČIKAGO, NJUJORK –

Sedmogodišnja devojčica u kostimu bumbara upucana je dok je sakupljala slatkiše po kućama u Čikagu, u Noći veštica, saopštila je danas policija.

Tanjug (John J. Kim/Chicago Tribune via AP)

Devojčica je upucana u gornji deo vrata i nalazi se u kritičnom stanju, prenosi AP i dodaje da je prostrelnu ranu leve ruke zadobio i 30-godišnji muškarac koji je prebačen u obližnju bolnicu.

Kako se navodi, pucnjava se dogodila na početku večeri, dok je devojčica hodala sa članovima svoje porodice i drugim učesnicima tradicionalnog sakupljanja slatkiša u okrugu Litl Vilidž.

Policija je saopštila da smatra da je devojčica bila slučajna žrtva, jer je primećena grupa muškaraca koja juri jednog muškarca i čuli su se pucnji.

Navodi se i da je policija uzela kamere sa okolnih zgrada kako bi proverila snimke.

U Njujorku za Noć veštica parada

Na desetine hiljada maskiranih učesnika marširalo je sinoć u 46. godišnjoj paradi za Noć veštica u Njujorku održanoj pod pojačanim policijskim nadzorom.

U Grinič Vilidžu započela je parada dužine oko 2,5 kilometra u kojoj je učestvovalo i više od 50 muzičkih bendova i plesača.

Bilo je dosta maskiranih u kostime Betmena i Spajdermena, kao i Džokera, prenosi AP.

U paradi može učestvovati svako ko nosi kostim.

Prisustvo policije bilo je pojačano uprkos tvrdnji da nema ozbiljnih pretnji.

Neke ulice su bile zatvorene, a policajci su bili postavljeni na svakom uglu.

Pre dve godine, dok se grad pripremao za proslavu Noći veštica, vozač kamioneta uleteo je među pešake i bicikliste na prometnoj biciklističkoj stazi uz reku Hadson, nedaleko od rute parade, ubivši osam ljudi i teško povredivši još 11 osoba.

Parada za Noć veštica prvi put je održana 1973. godine, kada je lutkar koji je marširao sa porodicom dobio medijsku pažnju.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*