Puna podrška osobama sa invaliditetom i njihovim udruženjima

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije obeležio danas 60 godina rada.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević istakla je tim povodom da će Ministarstvo uvek biti prijatelj organizacijama osoba sa invaliditetom, kako bi zajedničkim snagama bio ostvaren cilj, a to je Srbija bez barijera.

Čestitam vam 60 godina rada i upornosti i želim da vam još jednom poručim da je Ministarstvo prevashodno vaš prijatelj, pa onda saradnik i neko ko vam pomaže da zajedno ostvarimo aktivnosti pod parolom našeg Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom – Srbija bez barijera, rekla je Kisić Tepavčević.

Ministarka je naglasila da osobe sa invaliditetom ponašanjem i životnim stavom pokazuju kako čovek, kada tako odluči, nema granice.

Ovo je samo jedan od dana kada obeležavamo godišnjice, ali znamo da je svaki dan velika bitka za sve vas i sve nas i želim da znate da smo tu i da ćemo uvek biti tu za vas, poručila je Kisić Tepavčević.

Predstavnici Saveza su ministarki Kisić Tepavčević i pomoćnici ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljani Barošević uručili zahvalnice za dosadašnju saradnju i podršku u radu.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je 2020. godine pokrenulo kampanju „Srbija bez barijera“, a jedan od prioriteta je nastavak te kampanje, koja je pokrenuta u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije, navodi se u saopštenju.

Puna podrška osobama sa invaliditetom i njihovim udruženjima

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*