Putin čestitao Vučiću: Čvrsto strateško partnerstvo Srbije i Rusije

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji mu je uručio pismo ruskog predsednika Vladimira Putina sa čestitkama povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

U pismo se, između ostalog, kaže:

„Naši nedavni pregovori u Sočiju su u punoj meri potvrdili čvrstinu strateškog partnerstva Rusije i Srbije i dozvolili da zacrtamo nove perspektive uzajamno korisne saradnje u više pravaca.

vučić, sa, bocan, harčenkom

Izvor: instagram buducnostsrbijeav

Računam na nastavak konstruktivnog dijaloga sa Vama i prisnog zajedničkog rada na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende. To odgovara temeljnim interesima naših bratskih naroda i doprinosi obezbeđenju stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu.

Želim Vama, Vašoj porodici i najbližima dobro zdravlje, uspeh i blagostanje, a svim građanima Srbije – mir i prosperitet“, navodi se u čestitki predsednika Putina predsedniku Vučiću.

Zahvalivši na pismu, Vučić je još jednom izrazio zahvalnost Putinu na toplom dočeku u Sočiju i prijateljskim razgovorima, koje su tom prilikom vodili.

Vučić i Bocan-Harčenko su i ovom prilikom razmotrili napredak bilateralne saradnje u različitim oblastima, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*