Putnicima koji su kupili aranžmane za Grčku biće ponuđeni vaučeri

pixabay

BEOGRAD: Za sve koji su imali uplaćene i rezervisane aranžmane do 15. jula, a koji su obustavljeni usled zatvaranja granice u Grčkoj, biće omogućeni zamenski vaučeri, a odluka grčkih vlasti neće uticati na turiste koji su sada na letovanju, i oni će moći nesmetano da se vrate u zemlju, kažu u Juti i turističkim agencijama.

pixabay

Grčka je jutros rano zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja.

Državljanima Srbije ulazak u Grčku zabranjen je do 15. jula, kada će se o odluci ponovo odlučivati u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Svi koji su već u Grčkoj, ne treba da brinu i moći će da iskoriste aranžman do kraja, kaze za Tanjug direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić.

Navodi da se ovoj meri niko nije nadao pa samim tim ni pripremao za takav scenario, ali da svakako nema mnogo novih putnika koji su uplatili aranžman u poslednje vreme, već su uglavnom to učinili ranije, pre 15. marta.

Kako kaže, videće se još kako će vlasnici smeštaja u Grčkoj postupiti dalje, odnosno da li će hteti da vrate novac i da će svakako našim putnicima biti ponuđena zamenska putovanja i dodaje da je 90 odsto putnika vrlo pozitivno reagovalo na tu meru.

Seničić kaže da neće biti problema ni sa turistima koji su trenutno na letovanju, odnosno da će moći da ostanu i privedu svoj odmor kraju.

„Agencije će slati prazne autobuse po putnike kako bi ih vratili i nadamo se zbog protokola i procedura koje su na snazi, da neće biti problema, tehničke stvari rešiće se u hodu i putici ne treba da, brinu već da budu u kontaktu sa svojim vodičima koji će im davati pravovremene informacije“, kaže Seničić.

Oni koji su u sopstvenoj režiji na odmoru takođe mogu da odluče da li će ostati još ili će se vratiti.

Seničić je dodao da je imajući u vidu prethodne odluke grčkih vlasti teško proceniti da li će granica biti otvorena nakon 15. jula.

U Agenciji Argus kažu da će pratiti situaciju i da su sva putovanja do 16. jula stornirana i puticima će biti ponuđena zamenska putovanja, odnosno zamenski vaučeri.

Kaže da su uputili molbu svim nadležnima da uđu u Grčku sa praznim autobusima po naše turiste koji su sada tamo i da očekuju odgovore, odnosno odobrenje za to.

U Oktopod travelu kažu za Tanjug da su juče dva autobusa, koji voze putike u jonsku regiju i Eviju, nesmetano ušli u Grčku i da nesmetano danas protiče i povratak prethodne grupe koja je bila u Grčkoj.

Nadamo se da ćemo od 15. jula opet moći da putujemo, kaže Dejan Bukarica iz Oktopoda.

Putnici koji je trebalo da putuju mogu da dobiju vrednosne vaučere i da putuju narednih meseci ili cele naredne godine ili ako ne iskoriste vaučer, da im se od 2022. godine vrati novac.

Kako kaže, nije bilo mnogo otkaza i juče su samo dva putnika otkazala put, a ima i onih koji su aranžmane odmah pomerili za 24. jul.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*