Radionica „Kad uplašiš strah pravi si junak“

Kreativne radionice u okviru edukativnog programa za decu „Umetnički vremeplov. Ličnosti i događaji na umetničkim delima Galerije Matice srpske“ su osmišljene sa željom da najmlađi posetioci putem umetničkih dela iz stalne postavke Galerije Matice srpske na zanimljiv način saznaju o značajnim događajima i ličnostima iz istorije i o njihovim vrlinama.

Tokom novembra 2017. godine biće realizovan ciklus radionica pod nazivom „Učimo sa slike vrline velike“. Mališani će i u ovom mesecu putovati kroz vreme i upoznati hrabre vitezove, ponosne kraljeve i plemenite dame.

Na radionicama će saznati zbog čega su ove ličnosti i dan danas važne i koje su ih vrline krasile. Kroz razgovor će ukazati deci na vrednost vrlina i saznati kada su oni bili hrabri, plemeniti, uporni ili ponosni.

Na radionici Kad uplašiš strah pravi si junak, mališani će se uz pomoć umetničkih dela iz postavke Galerije Matice srpske upoznati sa hrabrim vojnikom Svetim Dimitrijem i hrabrom damom Sofijom Dunđerski. Razgovaraće se o tome da li se junaci zaista ničega ne boje ili se ipak ponekad i oni uplaše ali se uspešno izbore sa svojim strahom. Deca će priznati svojim drugarima čega se plaše i otkriti u kojim situacijama su bili dovoljno hrabri da pobede strah. U kreativnom delu će od kartona praviti „čudovišne maske“ – maske za lice kojima će moći da oteraju strah kada ih napadne.

Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*