Radionica UNS-DNV-a o sprečavanju digitalnog nasilja nad decom

Udruženje novinara Srbije – Društvo novinara Vojvodine organizuje dve radionice, u Novom Sadu i Subotici, na temu poštovanja profesionalnih standarda u izveštavanju o digitalnom nasilju nad decom.
sajber nasilje internet
Foto: pixabay.com

Tema projekta je osposobljavanje novinara za kvalitetnu analizu i izveštavanje o internet sadržaju koji može biti rizičan za mlade. Cilj radionice je jačanje stručnih kapaciteta novinara i upoznavanje sa zakonskim i pravilima Kodeksa novinara Srbije kada se izveštava o ovoj osetljivoj temi. Na radionici će o primerima dobre i loše prakse govoriti kriminolog i novinari sa iskustvom.

Prva radionica će se održati 13. septembra u Novom Sadu u knjižari „Bulevar Books“ (Bulevar Mihajla Pupina br. 8, Novi Sad), a druga 20. septembra u Subotici u prostoru redakcije Subotičke.rs (Otvoreni univerzitet, Trg cara Jovana Nenada br. 15). Obe radionice će početi u 17 časova, a kompletan program radionice možete naći na sajtu UNS-a.

Prisustvo na radionici je besplatno, ali je neophodna prijava na adresi: uns-dnv@eunet.rs u kojoj navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju. Broj učesnika je ograničen.

Organizatori će voditi računa o sprovođenju propisanih mera zaštite od virusa kovid-19. Nošenje maski je obavezno, kao i održavanje propisane distance.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*