Radojičić izabran za gradonačelnika Beograda

Gradski obdbornici usvojili su na sednici Skupštine grada odluku da gradonačelnik srpske prestonice bude prof. dr Zoran Radojičić. Za njegovog zamenika izabran je Goran Vesić, a za članove Gradskog veća izabrani su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Stevo Marušić, Miloš Dangubić, Gavrilo Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević, Vladimir Jestratijević, Slobodan Šolević i Milan Janković.

Zahvalivši odbrnicima Skupštine grada, novi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je svestan da je ispred njega veoma težak posao.

„Čast mi je što ste me podržali i učiniću sve da to poverenje opravdam. Biću gradonačelnik svih Beograđana i onih koji jesu i onih koji nisu glasali za mene. Trudiću se da svi budu zadovoljni i da svi osete veliko poboljšanje u svakodnevnom životu. Radićemo kao kompaktan tim, nastojeći da zajednički ostvarimo ciljeve koje smo obećali. Ja sam čovek kompromisa, neko ko hoće da nađe alternativu i mislim da ima prostora da svi zajedno nađemo zajedničke interese. Vrlo sam ponosan što je moj prethodni rad dobro ocenjen, ali sam svstan i toga da vaše poverenje moram da opravdam i u narednom periodu“ – kazao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, prvi i jedan od glavnih koraka je da napravimo dobar tim koji će rešavati problem po problem.

„U razgovoru sa građanima čuo sam da žele unapređenje zdravstvene zaštite u Beogradu, na čemu ćemo sigurno raditi zajedno sa Ministarstvom zdravlja“ – naveo je Radojičić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*