Radovi na više puteva, kamioni na Horgošu 180 minuta

BEOGRAD –

JP Putevi Srbije saopštilo je da se na putu Leskovac jug (veza sa državnim putem I A reda broj 1) – Leskovac (Bratmilovce), od danas do 19. septembra izvode radova na pojačanom održavanju.

Saobraćaj će se odvijati dvosmerno, usporeno prema privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na delu puta od Putnog prelaza (kod benzinske stanice NIS) od vlasotinačke petlje na starom putu (kroz grad Leskovac, u dužini oko 1km), tokom izvođenja radova na pojačanom održavanju i izradi instalacione infrastrukture u trupu puta, saobraćaj je preusmeren na državni put II A reda broj 258 i državni put II A reda broj 158.

AMSS: Oprez zbog mogućih pljuskova

Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je večeras na vozače da ako ih na putu zatekne snažan pljusak ili nevreme najsigurnije da se zbog smanjene vidljivosti zaustave na prvom bezbednom mestu i upale sva četiri pokazivača pravca i sačekaju završetak nepogode.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji, osim na Horgošu i Batrovcima gde teretna vozila na izlazu čekaju 180, odnosno 60 minuta.

Auto-put E-80, Bela Palanka – petlja Pirot zapad, tunel Sopot, od danas do 3. avgusta radovi na izgradnji nadvožnjaka. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka Niš-Pirot između službenih prolaza. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno u kolovoznoj traci smera Pirot – Niš.

Petlja Markovac – Svilajnac, obustava saobraćaja zbog radova na sanaciji mosta preko reke Rače. Alternativni putni pravac za teretna motorna vozila iz pravca Niša i iz pravca Beograda je preko Velike Plane na Žabare, a iz pravca Despotovca teretni motorni saobraćaj se usmerava na Žabare. Planirani rok završetka radova 27. jul.

Jošanička Banja – Kopaonik, do 31. jula na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova. Alternativni putni pravac za Kopaonik: Biljanovac – Raška – Rudnica – Kopaonik, a iz pravca Kruševca: Kruševac – Brus – Brzeće – Kopaonik.

Zagrađe – Gornji Milanovac – radovi na mostu preko potoka Garibovac – Lukića most, do 15. jula . Radovi se izvode na levoj strani mosta, a saobraćaj se preusmerava na desnu stranu mosta i odvija se dvosmerno.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, Horgoš u 180 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*