Raković: Krivokapić iz Temeljnog ugovora izbacio istorijski kontinuitet SPC

Zdravko Krivokapić (Foto EPA -EFE – B.P.)

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je iz „svog” novog predloga Temeljnog ugovora izbacio činjenicu o istorijskom kontinuitetu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, izjavio je istoričar Aleksandar Raković.

S tim u vezi, kazao je Raković, potpisivanje Temeljnog ugovora sada je dalje nego ikada.

„Krivokapić očito ima nameru da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom kao institucijom koja je u Crnoj Gori prisutna od vremena Kraljevine SHS, a ne od 1219. kada je Sveti Sava osnovao Zetsku episkopiju”, rekao je Raković za Pink, prenosi Tanjug.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je sve u vezi sa novim Krivokapićevim Temeljnim ugovorom ocenio „velikom prevarom”.

„Desilo se nešto što nismo verovali da bi moglo da se desi tim pre što su nas uveravali da je Krivokapić sigurna ruka za potpisivanje Temeljnog ugovora i donošenje izmenjenog zakona o slobodi veroispovesti”, reka je Mandić i dodao da je upravo zbog toga pokrenut proces promena u Crnoj Gori.

„Ovo je velika škola za srpski narod, političare, ali i one koji su predložili Krivokapića za nosioca izborne liste|, rekao je Mandić.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*