Raste broj pregleda u kovid ambulantama, među zaraženima sve više dece

BEOGRAD –

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 779.723 osobe, a zabeleženo je 7.379 smrtnih slučajeva. Na bolničkom lečenju nalazi se 1.479 pacijenata, od kojih je 108 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Epidemijski brojevi upozoravaju – koronavirus je, prema poslednjem presekupotvrđen kod još 2.800 osobaod 11.363 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminuo je 21 pacijent.

Na bolničkom lečenju nalazi se 1.479 pacijenata, od kojih je 108 na respiratoru. Crvene zone su sve punije. Trostruko je više pacijenata nego pre samo mesec dana.

Raste i broj pregleda u kovid ambulantama širom Srbije, a među zaraženima sve više ima i dece.

„Nažalost u kovid ambulantama ima sve više dece. To su deca koja su najčešće bila na letovanjima, nisu vakcinisana, razboljevaju se i prenose zarazu na svoje ukućane. Obolevaju i ljudi sa obe primljene doze ali na sreću oni nemaju težu kliničku sliku“, rekao je doktor Aleksandar Stojanović iz DZ „Palilula“.

Vojna bolnica Karaburma ponovo radi punim kapacitetom. Otvoren je objekat K2 i primljeni su prvi pacijenti.

Načelnik Vojnomedicinske akademije Miroslav Vukosavljević rekao je za RTS da nema mesta opuštanjui da je vakcinacija spas.

„U intenzivnoj nezi nema nijendog vakcinisanog, to je apel da shvatimo da vakcinacija radi“, istakao je načelnik VMA.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*