Razočarani posetioci Novosadskog sajma: Nije isto videti mašinu uživo i na internetu

NOVI SAD –

Otkazivanje međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu u standardnom formatu zbog kovida-19 ne odgovara paorima, kažu u Asocijaciji poljoprivrednika. Izlagači, pak, kažu da je otkazivanje bilo neophodno zbog pandemije i da se spremaju za izložbu mehanizacije na digitalnoj platformi koju sprema Novosadski sajam.

Iz asocijacije poljoprivrednika kažu da je trebalo ipak upitati paore šta misle o tome da li bi trebalo održati međunarodni poljoprivredni sajam naravno uz posebne mere zaštite. Što se tiče virtuelnog sajma kažu da nije isto videti mašinu uživo i preko interneta kao i da se upoznavanja sa ostalim proizvođačima i inovacijama koje su imali prethodnih godina ne mogu zameniti niti jednom digitalnom platformom.

poljoprivredni, sajam

„Ako smo hteli da kupimo novu mašinu sve smo to planirali za Novosadski sajam, jer su tada bili popusti kako bi kupili najpovoljnije mašine“, ističe Brano Prelević iz Asocijacije poljoprivrednika.

Izlagači smatraju da je otkazivanje sajma u standardnom formatu bilo neophodno zbog bezbednosti kako izlagača tako i posetilaca i prebacivanje sajma u digitalni format ocenjuju kao razumnu odluku.

„Ovo nam je izazov da se prilagodimo digitalnoj eri, nama i našim kupcima su bitna nova znanja kako bismo se pripremili za virtuelni oblik izlaganja koju priprema Novosadski sajam.

Iz Novosadskog sajma ističu da će digitalna platforma biti gotova najkasnije do kraja godine, koju će moći da ponude izlagačima i poljoprivrednicima.

„Taj virtuelni sajam treba da prikaže sve ono što bude na tradicionalnom sajmu. Ponudićemo razne linkove prema izlagačima kao i ju tjub kanal“, kaže Slobodan Cvetković generalni direktor Sajma.

Kada je reč o Međunarodnom sajmu lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta LORIST, koji se tradicionalno održava početkom oktobra, zaposleni na Novosadskom sajmu sve čine da bude organizovan, ali i njegovo održavanje će zavisiti od epidemiološke situacije.

IZVOR:RTV

FOTO:RTV (Jan Valo)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*