Razvijena saradnja u oblasti odbrane sa Grčkom

Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković i izaslanik odbrane Republike Grčke pukovnik Antonios Patelis potpisali su danas Plan bilateralne vojne saradnje između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva nacionalne odbrane Republike Grčke.

Tokom susreta obe strane izrazile su zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane, ističući opredeljenje za intenziviranje saradnje u težišnim oblastima, navodi se na zvaničnoj internet stranici Ministarstva odbrane.

Pukovnik Ranković naglasio je značaj realizacije zajedničkih vežbi specijalnih jedinica dve vojske koje daju poseban kvalitet saradnji i doprinose podizanju nivoa operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Pukovnik Patelis ponovio je spremnost Republike Grčke za nastavak podrške i razmenu iskustava u procesu evropskih integracija, posebno u angažovanju Republike Srbije u borbenoj grupi EU HELBROC.

Sagovornici su, takođe, bili saglasni u oceni da prioritet u narednom periodu treba da bude unapređenje vojno-vojne i vojnoekonomske saradnje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*