Reno prodaje svoje akcije u ruskom Avtovazu

(EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

MOSKVA – Francuska automobilska kompanija Reno prodaće jednom ruskom naučnom institutu većinski udeo u ruskoj kompaniji Avtovaz, saopšteno je iz kompanije Reno navodeći da dogovor podrazumeva šestogodišnju opciju za otkup tog udela.

Reno je zapadni proizvođač automobila koji je najviše zastupljen na ruskom tržištu i poseduje 67,69 odsto vlasništva Avtovaza koje će prodati ruskom Centralnom istraživačkom i razvojnom institutu za automobile i motore, pod nazivom Nami, prenosi Tanjug.

Zatvaranje ovih transakcija ne podleže nikakvim posebnim uslovima i sva potrebna odobrenja su dobijena i 100 odsto udela u Renou Rusija će preći u vlasništvo grada Moskve.

„Danas smo doneli tešku, ali neophodnu odluku i činimo odgovoran potez prema naših 45.000 zaposlenih u Rusiji”, rekao je izvršni direktor kompanije Luka de Meo i naglasio da je ovaj potez sačuvao učinkovitost grupe i njenu sposobnost da se u budućnosti vrati u Rusiju u drugačijem kontekstu.

Ministarstvo industrije i trgovine Rusije saopštilo je da ruski udeo u Reno grupi postaje vlasništvo države i vlade Moskve. Navedeno je da će servisno održavanje automobila Reno u Rusiji obavljati Avtovaz.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*