„Ritam Evrope“: Podržimo mlade Bijeljince

Emilija Lazić, Ljubinka Marković i Danilo Simić predstavljaće Bijeljinu na Dječijem muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“, 19. septembra ove godine. Najveće evropsko dječije muzičko takmičenje, prvi put se održava u Republici Srpskoj, a na njemu će učestvovati predstavnici 14 opština i gradova. Mladi iz ovih gradova predstavljaće jednu državu i pjevaće se na jeziku te zemlje. Tako će Grad Bijeljina sa pjesmom „Soldi“ prikazati Italiju.
– Nažalost, korona je izvjesno vrijeme zaustavila probe, koje su djeca imala jednom sedmično u Centru za kulturu, tako da su se ove aktivnosti izvodile on-line. Otvaranjem granica, ponovo su se stekli uslovi da one budu nastavljene po cijeloj Republici Srpskoj, i to  sa stručnim timom iz Beograda, koji čine koreografi, scenografi i profesori pjevanja – istakla je koordinator takmičenja i šef Odsjeka za školstvo i nevladine organizacije Grada Bijeljina, Ljubica Mlađenović.
Takmičenje će biti održano u banjalučkom studiju Radio-televizije Republike Srpske. Publika će putem SMS poruka moći uživo da glasa. Za predstavnike Bijeljine može se glasati do kraja tv-prenosa, tako što se na broj 091510720 pošalje poruka sa sadržajem PJESMA(razmak)01. Broj poruka je neograničen.
Ukoliko se Bijeljincima posreći da osvoje prvo mjesto na ovom prestižnom takmičenju, dobiće nagradno putovanje u zemlju na čijem jeziku su izvodili numeru, a Bijeljina bi, u tom slučaju, bila domaćin narednog „Ritma Evrope“.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*