Roditelji uputili pismo poslanici na Malti: Dođite u naše kuće i uverite se kako živimo

Foto: Pixabay
Roditelji dece kojima preti deportacija sa Malte pozvali su čelnicu parlamentarnog odbora za pitanje državljanstva Đuliju Faruđu Porteli da se „prosvetli“ i uveri u kakvim uslovima deca žive.
Foto: Pixabay
Ona je, takođe, pozvala Đuliju Faruđu Porteli da upozna decu i da im objasni zašto misli da je u njihovom najboljem interesu to što Agencija za državljanstvo odbija da im izda boravišne dozvole.
Želim da ih upoznate i da im objasnite, lice u lice, zašto mislite da je u njihovom najboljem interesu da budu poslati negde drugde. Odvojeni od roditelja. Lično, ne znam tačno kuda želite da budu poslati, ali možda vi možete da prosvetlite ovu decu. Moći ćete da vidite u kakvim uslovima žive„, poručila je Grejamova.
Čelnica parlamentarnog odbora za pitanja državljanstva odgovorila je da je „kao političarka uradila svoje u ovom slučaju“. Uverena je da su sve odbijenice zasnovane na onome što zvanično proklamuje Agencija za izdavanje boravišnih dozola.
Mislim da razumete da ja ne učestvujem u donošenju odluka o pojedinačnim prijavama za boravišne dozvole„, rekla je Faruđa Porteli.
Takođe je rekla da oni koji žele da rade u drugoj zemlji treba da, pre dolaska, provere regulativu zemlje domaćina, ali i da su poslodavci dužni da zaposlene upoznaju sa pravilima za strance.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*