Rok za preregistraciju oružja biće produžen?

Илустрација:freeimages.com
BEOGRAD –

Skupštini Srbije biće upućen predlog izmene Zakona o oružju i municije, kojim bi rok za preregistraciju pištolja, pušaka i municije sa 5. marta 2020. bio pomeren za dve godine, a koji su potpisala tri poslanika, piše Politika.

Da bi izmena zakona na vreme stupila na snagu, potrebno je održavanje vanredne sednice parlamenta, a uslov je da predlog podrži još 84 poslanika ili da sličan predlog skupštini uputi Vlada Srbije, navodi list.

Ilustracija:freeimages.com

Prema pisanju tog lista, nadležna skupštinska tela dala su saglasnost za izmenu Zakona o oružju i municiji, koju su potpisali poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević i poslanici Pokreta socijalista Đorđe Komlenski i Bojan Torbica.

Prethodno je Lovačka komora Srbije Rističeviću, kao predsedniku skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, poslala dopis kojim ga obaveštava da je postupak preregistracije ne teče brzinom kojom bi mogao da bude završen do 5. marta ove godine.

Rističević je za Politku rekao da se procenjuje da oko 500.000 ljudi u Srbiji nije završilo proces preregistracije oružja.

On je objasnio da je za izmenu člana zakona kojom bi rok bio pomeren za dve godine, potrebna hitan procedura, što znači da bi se izmenjeni zakon, ako ga skupština usvoji, primenjivao odmah od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*