Rubikon Shipping Company iz Beograda kupila brodogradilište iz Perleza za 177 miliona dinara

Ilustracija (Foto: Nightman1965/shutterstock.com)
Brodogradilište Šipjard Bomeks 4M iz Perleza u stečaju prodato je na javnom nadmetanju po početnoj ceni od 177 miliona dinara, potvrdio je stečajni upravnik Dušan Lazić.
Prema njegovim rečima, novi vlasnik brodogradilišta u Perlezu je postala beogradska kompanija Rubikon Shipping Company.
Ilustracija (Foto: Nightman1965/shutterstock.com)
Brodogradilište je prodato kao pravno lice, odnosno prodata je celokupna imovina koju čine građevinski objekti, proizvodna hala, kantina s garderobom, upravna zgrada…
Rubikon Shipping Company je pre tri godine kupio i zrenjaninsko brodogradilište Begej u stečaju. Ta kompanija se tada predstavila kao regionalni lider u rečnom transportu, specijalizovana za bezbedan i pouzdan prevoz hemikalija i naftnih derivata.
Dugogodišnje iskustvo i rezultati poslovanja doprineli su da Rubikon Shipping Company zasluži status poželjnog prevoznika velikih naftnih kompanija, rafinerija i trgovaca. U planu je da upravo brodogradilište Begej bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote kojom raspolaže Rubikon Shipping Company, koji je osnovan 2007. godine u Beogradu i upravlja flotom od 14 plovila, kapaciteta 25.990 tona.
Stečaj u brodogradilištu Šipjard Bomeks 4M otvoren je u februaru 2018. godine, i to upravo na predlog te fabrike. U predlogu je navedeno da su računi stečajnog dužnika bili u neprekidnoj blokadi u prethodne tri godine na iznos od 172 miliona dinara, da je kompanija prezadužena i da je ukupan gubitak u prethodnim godinama iznosio više od 1,7 miliona dinara.
Posluju po Evropi
Novi vlasnik brodogradilišta iz Perleza Rubikon Shipping Company u brojnim evropskim državama (Ukrajina, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Srbija, Austrija, Nemačka, Holandija, Belgija i druge).
– U svom poslovanju uvažava sve standarde i zakone Evropske unije. U 2015. godini kompanija je transportovala 679.000 tona naftnih derivata – navedeno je tada u saopštenju ove kompanije.
IZVOR:EKAPIJA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*