Rudari prekidaju protest, ali nema proizvodnje uglja

Rudari koji dva dana protestuju ispred Vlade FBiH doneli su odluku o prekidu protesta ispred zgrade Vlade FBiH iako njihovi zahtevi nisu ispunjeni. Oni se vraćaju kućama, ali je istaknuto da neće nastaviti proizvodnju uglja do daljnjeg.

 

Rudari prekidaju protest, ali nema proizvodnje uglja

Predsednik Sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić obratio se rudarima i rekao da su čekali odgovore iz Vlade FBiH do 15 sati po pitanju svih zahteva rudara koji su postavili 18. novembra.

„Do 15 sati nismo dobili dostojan odgovor i naši zahtevi nisu ispunjeni. Mi više ne čekamo, vraćamo se u rudnike uglja FBiH. Imamo aktivanu  radničku neposlušnost  koji Sindikat radnika rudnika BiH podržava. Nema proizvodnje uglja u rudnicima Federacije BiH. Nećemo početi s proizvodnjom dok se ne usaglasimo sa svim našim zahtevima“, rekao je Husić.

Radnici su pozdravili njegov govor i odluku Sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH nakon čega se očekuje da se autobusima vrate svojim kućama.

Iako su juče iz Vlade FBiH dva puta dobili poziv za razgovor, rudari su odbili da pregovaraju o svojim zahtevima poručivši da žele potpuno ispunjenje onoga što traže i da ne žele ništa ispod toga, piše Klix.

(BN  Foto:Srceenshot/youtube)

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*