Рукометни турнир окупио више од 600 малишана

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић отворио је рукометни турнир ученика основних школа са подручја Града Бијељина, који је окупио више од 600 малишана, а ријеч је о пројекту у области спорта који посредством УНДП-а финансира Европска унија, уз подршку Града Бијељина.

– Ово је празник спорта и желим, прије свега, да похвалим Рукометни клуб Бијељина који је организатор манифестације, али и дјецу и њихове наставнике. Овдје су данас дошли малишани из 10 основних школа и то јасно показује да је Бијељина, осим што је Град спорта, и град младих – истакао је Мићић.

Он је навео да Бијељина издваја највише новца за спорт од свих градова у Босни и Херцеговини и да ће наставити да улаже у младе нараштаје, потврђујући тако епитет града будућности.

Предсједник Рукометног клуба Бијељина Богдан Ранкић рекао је да је турнир организован у оквиру „Релоад“ програма Европске уније.

– Циљ турнира је промоција рукомета и здравог начина живота. Овај спорт није заступљен као фудбал или кошарка и зато се трудимо да га наши тренери промовишу и у основним школама. Ти ђаци данас учествују на турниру и надамо се да ће неки од њих остати при нашем клубу. Ако не изаберу рукомет, желим им да се бави било којим другим спортом – додао је Ранкић.

Он је нагласио да су услови за бављење рукометом у Бијељини најбољи у посљедњих 10 година, посебно након реновирања сале у Рачанској улици.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*