Rusija izručuje Srbiji osuđenog za ubistvo u okolini Požarevca 2002. godine

)

Ruska Federacija odobrila je izručenje Srbiji Slaviše Karabaševića (50), koji je pre godinu dana uhapšen u Sevastopolju na Krimu po poternici Interpola koju je Srbija raspisala za njim zbog ubistva, koje je kako se sumnja počinio u okolini Požarevca 2002. godine.

U srpskom Ministarstvu pravde preciziraju za Tanjug da je prihvaćena molba Srbije za ekstradiciju Karabaševića, te da će realizacija izručenja biće sprovedena u narednom periodu.

Karabašević je nakon dva suđenja u kojima je bio oslobađan od optužbi za ubistvo nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30) u julu 2002, pa je 2005. godine pušten iz pritvora, nakon čega je pobegao iz zemlje, ali je na poslednjem suđenju u njegovom odsustvu proglašen krivim i osuđen na devet godina zatvora.

Nakon izručenja Srbiji on će, prema domaćim zakonima, imati pravo da traži da mu se suđenje ponovi, jer je osuđen u odsustvu.

Tokom bekstva, prema pisanju medija, postao je poznati kuvar i vlasnik restorana u Sevastopolju, na Krimu, ali i javna ličnost, s obzirom da se fotografisao i davao intervjuje za lokalne medije.

U bekstvu je bio punih 14 godina, do hapšenja u Sevastopolju u avgustu 2019. godine.

IZVOR:POLITIKA

FOTO:INSTRAGAM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*