Rusija proširila sankcije protiv predstavnika Evropske unije

Izvor: Shutterstock

Moskva je odlučila da proširi spisak predstavnika Evropske unije kojima je zabranjen ulazak u Rusiju rukovodeći se principima reciprociteta i pariteta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na spisku su se našli rukovodioci pojedinih privatnih vojnih kompanija, kao i neki predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u državama-članicama EU koji imaju ličnu odgovornost za promovisanje antiruske politike i implementaciju mera koje krše zakonska prava ruskog stanovništva i medija, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Ističe se da je odluka doneta zbog činjenice da Evropska unija i dalje vodi nepravednu, destruktivnu i besmislenu politiku jednostranih ograničenja prema Rusiji, a drugi razlog su diskriminatorske odluke koje ograničavaju prava ruskih građana i organizacija.

Moskva je predložila Briselu da se odrekne sankcija protiv Rusije i njenih saveznika koje očigledno vode u ćorsokak, izjavili su u Ministarstvu spoljnih poslova.

Predlažemo Briselu da posluša savete zdravorazumskih Evropljana koji pozivaju da se odrekne sankcija protiv Rusije i njenih saveznika koje podrivaju međunarodno pravo i vode u ćorsokak. To je važan preduslov za obnovu stabilnosti i bezbednosti na evroatlantskom prostoru, kao i za normalizaciju klime u međunarodnim odnosima, navodi se u saopštenju.

U Evropskoj službi za spoljne poslove saopštili su večeras da žale zbog odluke Moskve o proširenju liste lica kojima je zabranjen ulazak u Rusiju i upozorili da će biti preduzete odgovarajuće mere, jer odluka nema pravog osnova.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*