Rusko-srpski hram simbol bratskog odnosa sa ruskim narodom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, zajedno sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom, posetio je danas u Banjaluci srpsko-ruski hram u izgradnji.

Predsednik Republike Srpske rekao je da je rusko-srpski hram u izgradnji simbol volje srpskog naroda i bratskog odnosa sa ruskim narodom, te da će Republika Srpska, kao i do sada, nastaviti da podržava izgradnju ovog kapitalnog objekta.

Predsednik Dodik je istakao da odnos srpskog i ruskog naroda ne može da nestane bez obzira na razne namere i priče o navodnom malignom ruskom uticaju, jer srpski narod doživljava ruski narod i Rusiju prijateljima i nema nijedan razlog da sumnja u to, što se ne bi moglo reći za određene zapadne zemlje koje daju milione dolara za rušenje “ruskog uticaja”.

“Da nije bilo uporne borbe srpskog naroda već 30 godina, od postojanja Republike Srpske i više, Srpska bi bila eliminisana voljom zapadnih sila, pre svega SAD, Velike Britanije i EU. Oni znaju da to ne mogu, ali pokušavaju da oskrnave Republiku”, rekao je predsednik Dodik.

Nakon posete rusko-srpskom hramu u izgradnji, predsednik Republike je naveo da je Srpska dala već 20 miliona KM za izgradnju hrama.

“Imamo obećanja ruskih privrednika da će pomoći unutrašnje uređenje hrama. Kada prođe leto i napravi se krov razgovaraćemo o unutrašnjem uređenju. Doći će stručnjaci iz Rusije i odrediće nivo i standard koji će nesumnjivo biti najviši mogući. Ovo je kapitalni objekat koji će Banjaluci dati još jedno prepoznatljivo mesto”, istakao je predsednik Dodik i podsetio da je ideja o izgradnji hrama nastala još na kraju Prvog svetskog rata, ali da se ni nakon 100 godina nije odustalo od nje.”To govori o istrajnosti, opredeljenju, povezanosti”, objasnio je predsednik Republike Srpske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*