RUŽIĆ OTVORIO JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO U BELOJ PALANCI

VLADA SRBIJE

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je danas Jedinstveno upravno mesto u Beloj Palanci, koje će građanima u ovoj opštini omogućiti da na jednom mestu, brže i efikasnije, završe poslove koje imaju sa upravom.

 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je ovaj projekat podržalo sa 5,2 miliona dinara.

 

„Drago mi je što će i građani Bele Palanke sada  imati jedno mesto na kome će završavati poslove koje imaju sa upravom i više neće morati da obilaze nekoliko različitih institucija. Na taj način štedimo i vreme i novac naših građana”, rekao je ministar Ružić.

VLADA SRBIJE

 

On je podsetio da je ovo peto Jedinstveno upravno mesto, koje je otvoreno uz podršku Ministarstva.

 

Građani Bele Palanke moći će da na Jedinstvenom upravnom mestu da dobiju potrebne izvode, podnesu zahteve za dečiji dodatak, socijalnu pomoć, overe dokumenta…

 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj projekat 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta. Podršku gradovima i opštinama u otvaranju JUM-a, nastavili smo i u 2019. godini, kada smo podržali još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara, a u 2020. godini za taj projekat namenjeno je 30 miliona dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*