SADAŠNJE I BIVŠE ŠAMPIONKE STONOTENISKOG KLUBA „NOVI SAD“ U GRADSKOJ KUĆI

FOTO:GRAD NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio je danas, u Gradskoj kući prvotimke  Stonoteniskog kluba „Novi Sad“ koje su prošle nedelje osvojile šestu uzastopnu titulu prvaka Superlige Srbije, kao šampionke istog kluba iz 1968. godine Tatjanu Ječmenicu, Radmilu Ninković Stojšić i Sonju Skakun Brkić.

 

Pozdravljajući ih, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog retke prilike da ugosti dve generacije koje udaljava 55 godina, ali ih spaja isti sjajan rezultat.

 

– Novi Sad danas slavi generaciju stonoteniserki koje su nam donele istorijsku titulu i šesti uzastopni pehar, a ukupno osmi u poslednjoj deceniji, nastavljajući pri tome nestvarni niz uzastopnih pobeda od čak 75 utakmica. Pored uspeha na državnom prvenstvu, one su se plasirale i u četvrtfinale Lige šampiona i ostvarile još jednu izuzetnu sezonu. Međutim, važno je reći da osim navedenih rezultata, ove devojke brojnim humanitarnim akcijama u kojima učestvuju, pokazuju da su šampionke kako u sportu, tako i u životu – izjavio je Milan Đurić i dodao – Velika mi je čast što smo danas domaćini i damama koje su se 1968. godine, kao tadašnja sjajna generacija kluba, plasirale u četvrt-finale Kupa evropskih šampiona i osvojile titulu prvaka Jugoslavije. Čestitam Stonoteniskom klubu „Novi Sad“ na osvojenim trofejima, kao i na svemu što čini na popularizaciji stonog tenisa. Grad će nastaviti da osluškuje potrebe sportista i da ulaže u što bolje uslove za treniranje.

 

U ime prisutnih gradonačelniku se na prijemu zahvalila Tatjana Ječmenica i istakla da je Novi Sad uvek bio rasadnik vrhunskih stonotenisera.

 

– Puno mi je srce što generacija mladih devojaka danas nastavlja da niže dobre rezultate i pronosi slavu Novog Sada. One danas imaju mnogo bolje uslove nego mi nekada i na tome želim da se zahvalim upravi Kluba, Gradu i svima koji tome doprinose – rekla je Tatjana Ječmenica.

 

Prema rečima predsednika Upravnog odbora STK „Novi Sad“ Dana Fracilea, današnji susret dve generacije predstavlja potvrdu da Grad drži do tradicije i da se danas radi na isti način kao nekada. On se zahvalio generaciji iz 1968. godine na ostavljenom nasleđu, naglasivši da će Klub nastaviti da radi i niže uspehe, u amanet narednim generacijama.

 

Stonoteniski klub „Novi Sad“ je trenutno na devetom mestu evropske rang liste klubova u konkurenciji skoro 70 timova Evrope. Ovosezonske Novosadske šampionke su kapitenka Tijana Jokić, Anamaria Erdelji, Aneta Maksuti, Reka Bezeg i Sara Radak, uz šefa struke Slobodana Stojanova i kondicionog trenera Miloša Tiosavljevića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*