Sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva od 26. do 28. januara u Beogradu

BEOGRAD –

Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2023, biće održan od 26. do 28. januara na Beogradskom sajmu. Kako je najavljeno na sajtu AgroBelgrade 2023, na sajmu će učestvovati više od 500 izlagača iz regiona i sveta, a sam izložbeni prostor zauzeće 30.000 kvadratnih metara.

Među izlagačima su proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredne mehanizacije popularnih brendova, sistema za navodnjavanje, protivgradne zaštite, zatim rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Aktuelne teme na konferencijskom delu Sajma biće iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, o kojima ce govoriti eminentni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija.

Posebna pažnja biće posvećena tržištu voća i povrća, a o tome će govoriti predstavnici velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera.

Jedna od glavnih tema, kako je najavljeno, biće klimatske promene i njihov uticaj na promene u proizvodnji.

Agro Belgrade 2023. podržao je Projekat velika mala privreda, koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grad Beograd – Sekretarijat za poljoprivredu i NALED, dok je zemlja partner Kraljevina Holandija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*