Šampionat u brzom vezivanju pertli

Skaut rendžeri Novog Sada uz mentorstvo Trening centra „KOCEVSKI“ iz Novog Sada i podršku organizacije Spirit of America in Serbia, organizuju četvrti nacionalni Šampionat u brzom vezivanju pertli za učenike I i II razreda osnovne škole sa ciljem povećanja fine motorike kod najmlađih i ovladavanje veštinom vezivanja pertli koju po statističim podacima preko 60% dece ovog uzrasta ne ume da veže.

Ovakvu vrstu aktivnosti izviđači realizuju poslednjih 14 godina pa je i ove godine odlučeno da se uputi javni poziv svim školama u Srbiji da se priključe ovom takmičenju. Od marta meseca ove godine do danas preko 80 osnovnih škola širom Srbije organizovalo je svoja školska takmičenja i dobili svoje školske šampione. Svi finalisti na školskim takličenjima stekli su pravo učešća na finaltnom takmičenju koji će biti održano u nedelju, 29. maja 2021.g. sa početkom u 10 sati na terenim Sokolskog doma u Novom Sadu.

Do sada je dolazak prijavilo 25 ekipa pa se očekuje da 50 takmičara oproba svoje veštine vezivanja pertli te da dobijemo novog Šampiona Srbije u brzom vezivanju pertli.

Ovogodišnje takmičenje trebalo bi da predstavlja generalnu probu pre septembarske akreditacije ovog takmičenja kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS kako bi ušlo u Kalendar Školskih takmičenja na narednu školsku godinu i pružili mogućnost da svi učenici I i II razreda osnovne škole oprobaju u brzom vezivanju pertli. Na taj način bi smo u mnogome povećali broj dece koji umeju sami da vežu svoje pertle jer je dosadašnja praksa pokazala da u sredinama u kojima su do sada održavana ovakva takmičenja preko 95% dece su naučila da vezuju svoje pertle.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*