Sandra Petrušić dobitnica nagrade UNS Aleksandar Tijanić

Novinarka nedeljnika NIN Sandra Petrušić sedma je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“, koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez.

„Ponajviše se tematski krećući po belim odajama smrtonosnog kovida-19, Sandra Petrušić je tačno izmerila dozu profesionalnog angažovanja. Iskazujući i otkrivajući brojne uglove naše zdravstvene drame, od upornog, ličnog skupljanja podataka o izgubljenim životima, koji su se razlikovali od zvanične statistike, pa preko razgovora, sabiranja iskustava, upozoravanja na propuste, hvaljenja dobro učinjenog, napravila je rendgenski snimak srpskog zdravstva”, navedeno je u obrazloženju žirija.

Žiri za dodelu nagrade odlučio je jednoglasno da nagradu dodeli novinarki koja, kako ocenjuju, baštini najbolje osobine ovog posla.

„Petrušićeva je takvim opredeljenjem stekla ugled ozbiljnog, autoritativnog i posštovanog novinarskog poslenika. Odbranila je čast profesije u teškim vremenima i na temama od sveukupne i svenarodne važnosti“, naveo je u saopštenju žiri u sastavu Manojlo Vukotić, Olivera Kovačević, Zara Tijanić Jevtović i Jelena Zorić.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Aleksandar Tijanić“ su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić, Živojin Rakočević i Jelena Zorić.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*