Saradnja Baninija i Olimpijskog komiteta

Kao rezultat dobrog poslovanja, kompanija “Banini“ u Kikindi, koju je u aprilu ove godine preuzela “Jaffa“ iz Crvenke, svojim programom “Trik“ postala je član Olimpijskog komiteta Srbije. U fabrici planiraju da iskoriste sve kapacitete kojim raspolažu kako bi uvećali proizvodnju i otvorili nova tržišta u Evropi.

Oko 200 radnika, uglavnom iz nekadašnjeg preduzeća u stečaju, ponovo je u pogonima u kojima se dnevno proizvede oko 35 tona keksa i slanog programa, što je polovina ukupnih kapaciteta kojim kompanija  raspolaže. “Banini“ je u aprilu ove godine kupila kompanija “Jaffa“ iz Crvenke za 15 miliona evra.

“Pokrenuli smo proizvodnju i zaposlili više od 200 radnika, zadovoljni smo rezultatima koji se ostvaruju i očekujemo rast u naredoj godini“, kaže Bojan Knežević, direktor kompanija “Banini“ i “Jaffa“.

Kao rezultat dobrog poslovanja, ali i daljih planova u kompaniji, “Baninijev“ brend Trik postao je zvanični član Olimpijskog komiteta Srbije.

“Mi taj novac stavljamo direktno u funkciju vrhunskih sportista, odnosno Španovićeve, Mandićeve, košarkaša, odbojkaša i odbojkašica. Mi taj novac ne diramo. Prema tome, najčistiji model ulaganja u sport je ulaganje u olimpijce“, kaže Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

“Sa ponosom mogu da kažem da kompanija Banini ima olimpijski cilj, a to je da do početka Olimpijade u Tokiju 2020. godine prodre na nova evropska tržišta“, kaže Knežević.

“Kompanija Banini predstavljaće most između našeg grada i srpskog sporta. Takođe, to je domaća kompanija sa poznatim brendom koji će doprineti našoj privredi. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da smo dobili važnog partnera za kvalitetniju budućnost Kikinde“, kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

U želji da dodatno doprinese lokalnoj zajednici, “Banini“ je Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sa sportskom medicinom u Opštoj bolnici Kikinda donirao opremu za kineziterapiju.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*