Saradnja pokrajina Vojvodine i Hajnan

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i zamenik sekretara Komiteta Komunističke partije Kine pokrajine Hajnan Li Jun, potpisali su danas Memorandum o razumevanju AP Vojvodine sa ovom kineskom pokrajinom, kojim je predviđen razvoj i jačanje prijateljskih odnosa i unapređenje saradnje u brojnim oblastima.

Treća poseta visoke delegacije kineske pokrajine Hajnan AP Vojvodini potvrđuje dobre i prijateljske odnose, ali i priliku za uspostavljanje konkretne saradnje dve pokrajine u oblasti poljoprivrede i turizma, ocenio je predsednik Mirović.

„Ovaj Memorandum rezultat je prethodnih susreta i zajedničkih aktivnosti na osnaživanju i produbljivljnju saradnje, ali i prilika za razmenu naučnika, instituta i univerziteta“ – izjavio je predsednik Mirović.

Mirović je podsetio da je u protekle dve godine učinjeno mnogo na unapređenju saradnje Republike Srbije i Narodne Republike Kine.

„Mi smo veliko tržište i prioritet nam je povezivanje i uspostavljnje saradnje sa AP Vojvodinom u kojoj prepoznajemo izuzetno velike poljoprivredne i turističke potencijale“ – ocenio je Ji Jun i pozvao predsednika Mirovića u uzvrtanu posetu kineskoj pokrajini Hajnan.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*